Personalitatea lui Pilade Riello iese în evidență dintre numeroșii întreprinzători italieni celebri care, de-a lungul secolului trecut, au contribuit la dezvoltarea economică și tehnologică a țării într-un mod semnificativ și extraordinar. Datorită intuiției sale incredibile, spiritului de inițiativă și hotărârii de neclintit, în 1922 Pilade Riello a înființat „OFR Officine Fratelli Riello” în Legnano (Verona – Italia), iar în anul următor a fabricat primul arzător pentru cuptorul de brutărie.

Punctele forte ce caracterizează Riello sunt rezultatul capacităților sale de inovație tehnologică și experienței acumulate pe parcursul a 100 de ani.

Personalitatea lui Pilade Riello iese în evidență din rândul numeroșilor întreprinzătorilor italieni care, de-a lungul secolului trecut, au adus contribuții economiei.

RIELLO
În prezent

În prezent

oggi

2015

Riello obține poziția de lider european pentru arzătoarele premix monobloc cu emisii NOx foarte scăzute, ajungând la puterea maximă de 1850 kW și 9 ppm NOx, cu modelul RX 1800 SP/V. Riello participă la EXPO 2015 și este prezent în Muzeul de Știință și Tehnologie „Leonardo da Vinci” cu bricheți un arzător din 1950 care utiliza în loc de lemnul tradițional petrol lampant economic pentru sobe.

2014

Riello își extinde gama de produse cu centrale pentru aplicații modulare profesioniste, lansând noul motor în condensare de 150kW Helix, cu performanțe de top.

2013

Lansarea pe piață a Hibridului Italian, primul sistem hibrid construit pentru aplicații rezidențiale.

2012

Demararea producției de boilere pe piața din China.


Anii 2000

Structura industrială a Grupului este consolidată cu noi intrări pe piața exporturilor.
În septembrie a fost creată Divizia Comercială Riello având rolul de a supraveghea vânzările din întregul catalog, oferind soluții și servicii care asigură satisfacția deplină a clienților.


2008

A fost demarată transformarea fabricii din Piombino Dese (Padova) pentru producția de panouri solare și centrale, marcând intrarea Riello în domeniul energiei regenerabile. În 2009 este demarată construcția fabricii din China.


2005

Peste 500.000 de arzătoare fabricate și vândute într-un singur an.


2002

Sunt finalizate lucrările de extindere a Centrului de Excelență.


2001

oggiCentrul de Cercetare în Combustie iși triplează din nou dimensiunea.
În 2001, a deschis o nouă unitate de producție pentru cazane suspendate și încălzitoare de apă în Torun, Polonia, dedicată în principal pieței europene.

Anii 2000

Anii '90

Anii '90

Se creează o nouă Divizie pentru a supraveghea autonomia vânzărilor din întregul catalog. Se depun eforturi reînnoite în comunicare, ca și în urmă cu mulți ani, pentru a informa publicul cu privire la societatea italiană Riello, produsele sale noi, dedicația și organizația acesteia: o societate care oferă soluții și servicii ce garantează satisfacția deplină a clienților.
În 1993 a fost construită în timp record o nouă fabrică pentru producerea centralelor, iar în 1997 a fost demarată producția de arzătoare într-o fabrică nouă din Legnano.
Structura industrială a Grupului este consolidată cu noi intrări pe piețele de export.


1998

Concentrare asupra afacerii de bază: este creat brandul Riello Burners.


1997

Se inaugurează noul Centru de Excelență pentru Dezvoltarea de Produs și producția de arzătoare.


1996

Riello deschide un Birou de reprezentanță în Beijing.


1992

Centrul de Cercetare în Combustie își dublează dimensiunea. Se lansează Gulliver Blus Low Nox.


Anii '80

1985-90

Aceștia au fost ani de mare expansiune pe piețele din străinătate, cu crearea de subsidiare străine în principalele țări europene: Anglia, Germania, Franța, Belgia, Elveția. În Italia a avut loc o schimbare radicală în domeniul vânzărilor, prin fuziunea rețelei de vânzări cu Isothermo Riello (în 1987) și crearea unui nou logo constând dintr-un triunghi roșu și patru cercuri pentru a simboliza expansiunea societății pe piețe noi. Pentru extinderea comunicării, Riello a sponsorizat timp de cinci ani monopostul Formula 1 Benetton. Între timp, a început să fie comercializat un catalog Riello complet cu produse pentru încălzire și climatizare. Începând cu 1986, în câțiva ani, societatea a scos pe piață, pe lângă binecunoscutele arzătoare, aproape 140 de categorii de produse.


1983

Centrul de excelență în combustie a fost deschis la Angiari (Verona) pentru dezvoltarea și testarea arzătoarelor.


1980

Se înființează o nouă societate a grupului numită „OFR Officine Fratelli Riello SpA”, în timp ce Societatea își schimbă numele în „RBL Riello Burners Legnano SpA”. Societatea OFR include toate cele 10 societăți ale grupului care funcționează în Italia și în străinătate. Dezvoltarea puternică a activităților industriale ale Riello, cu noi investiții în produse și departamente de vânzări în Italia și în străinătate, se va extinde de-a lungul decadei. Între timp, se construiește o nouă fabrică în Mississauga, Canada.

Anii '80

Anii '70

Anii '70


1979

Este produs Mectron: arzătoarele electronice ale anilor '80.


1976

Se comercializează arzătoare pe piața din SUA pentru prima dată.


1973

Societatea devine societate pe acțiuni numită „OFR Officine Fratelli Riello”.


1971

Continuă să crească vânzările de arzătoare pe piețele europene și din afara Europei.


Anii '60

1962

Se înființează Riello Export în Padova (Italia) cu rolul de a coordona și dezvolta toate activitățile societăților din străinătate.


1960

Anii '60 reprezintă o perioadă importantă atât pentru Societate, cât și pentru societatea italiană în general. Aceștia sunt anii în care se dezvoltă reclamele TV, iar RIello a lansat o reclamă foarte populară „Unca Dunca” pentru a promova brandul Riello.
Cu ajutorul unor strategii comerciale importante, se creează o puternică rețea de distribuție în Italia.


Anii '60

Anii '50

Anii '50

1958

Se creează departamentul Utilaje Speciale pentru automatizarea principalelor componente ale arzătoarelor.


1955

Alături de producția de arzătoare, în acești ani Riello introduce alte produse, cum ar fi aparatele de aer condiționat. La început, această linie de produse este importată din SUA; apoi au început să fie produse în fabrica Riello.


1950

Zonele de producție au fost extinse pentru a veni în întâmpinarea cererii de arzătoare pentru aplicații termale.Anii '30-'40

1945

Se reia treptat producția după întreruperea provocată de Al Doilea Război Mondial și este îndreptată din nou către arzătoare pe păcură, ținând cont în special și de succesul acestui combustibil pe piața locală pentru aplicații rezidențiale și industriale pentru încălzire.


1938

Din cauza crizei din domeniul încălzirii, Societatea își orientează producția spre Utilaje Speciale pentru piața internă.


1936

Din cauza scăderii puternice a disponibilității combustibililor lichizi, sunt create și produse arzătoare speciale noi și automatizate pe bază de cărbuni.


Anii '30-'40

Anii '20

Anii '20

1929

Se construiește prima fabrică, în anii următori se va observa o creștere continuă a producției datorită cerințelor specifice de pe piața internă.

1925

Criza petrolului lampant creează problema adaptării arzătoarelor la noul combustibil, păcură. În ce privește producția, aceasta este o inovație importantă care implică cercetare și dezvoltare mult mai complexe.

1923

Ideea adaptării arzătoarelor de uz domestic pe păcură, utilizată deja de mulți ani în SUA, devine obiectul de activitate principal al Riello; primul arzător pe motorină este produs pentru a fi utilizat în cuptoarele de brutărie și pentru aplicații speciale.

1920

Se înființează compania, la sfârșitul Primului Război Mondial, de către proprietarii care lucrează inițial într-un atelier de manufactură.