Expertisecentrum Riello-branders

Fabriek voor traditionele ketels, condenserende ketels met kleine en grote waterinhoud

LEGNAGO (ITALIË)

EXPERTISECENTRUM LEGNAGO

Legnago (VR) - Italië

Totale oppervlakte: 3000 m²
Opleidingscentrum: 700 m²
S.Pietro di Legnago - Productiesite: 22 000 m²
Angiari - Onderzoekscentrum voor de verbranding: 4000 m²
Legnago

Op de nieuwe Riello-site in Legnago (Italië) beslaat het kenniscentrum voor productontwikkeling en branderproductie een oppervlakte van 22 000 m² van de totale 60 000 m². Bij het ontwerp werd bijzondere aandacht besteed aan de kwaliteit van de werkomgeving in de fabriek zodat de werkomstandigheden van het personeel leiden tot producten van topkwaliteit.
De 12 assemblagelijnen voor residentiële branders kennen een uiterst grote productieflexibiliteit; er kan zeer snel ingespeeld worden op de vraag naar verschillende modellen. Doordat alle stookoliebranders een ontstekingstest ondergaan, onderscheiden de residentiële branders van Riello zich van de andere. Daarnaast zijn er 3 assemblagelijnen voor commerciële branders tot 2 MW en industriële eilandjes voor branders van 2 tot 32 MW, allemaal voorzien van mogelijkheden voor simulatietests.
Zowel aan de assemblagelijnen als in de speciale zones voor de industriële branderproductie werkt hooggekwalificeerd personeel. Zij volgen de continue evoluties van de producten en de markt en waarborgen de steeds hogere kwaliteitsnormen.
Revolutionair is de zone waar de oliepompen worden geproduceerd; beginnend bij de volledig geautomatiseerde vervaardiging van het gietijzeren huis en eindigend in een semi-geautomatiseerde assemblagelijn die flexibiliteit, hoge kwaliteit door de testprocedure en een hoge productiviteit garandeert.
De volledige productiecyclus, van begin tot einde, van een brander en zijn onderdelen, hangt van vele factoren af; van een strenge bewaking van het toeleveringsproces, over de automatische testen tijdens de verschillende stappen van fabricage en assemblage, tot een flexibele geautomatiseerde verzendafdeling.

VOLPAGO (ITALIË)

EXPERTISECENTRUM VOLPAGO

Volpago (TV) - Italië

Productiesite: 17 000 m²
Onderzoekscentrum: 600 m²
Legnago

De site in Volpago produceert al meer dan 25 jaar boilers. De beproefde knowhow is nu gebruikt voor een nieuw ambitieus project, nl. de boilerreeks 7200 / 2 Plus 200-1000 (ook verkrijgbaar in versie "ErP Ready 2015"), de boilerreeks 7200 Plus 200-1000, de boilerreeks 150-300 met natuurlijke circulatie.

EXPERTISECENTRUM MORBEGNO

Morbegno (LC) - Italië

Productiesite: 13 000 m²
Testcentrum productie: 500 m²
Legnago

Door de technologisch geavanceerde manier waarop het productieproces georganiseerd is, is de fabriek in Morbegno toonaangevend voor de productie van gasketels.
Hetzelfde geldt voor de productie van de warmtewisselaars. Alle warmtewisselaars voor de wandketels worden ontworpen en ontwikkeld in onze onderzoekscentra en gefabriceerd en getest in de fabriek van Morbegno.
De productiesite is uitgerust met moderne faciliteiten voor het behandelen van de onderdelen. Zo krijgt de warmtewisselaar een milieuvriendelijke laklaag van siliconenhars en andere componenten een esthetische epoxypoedercoating.

Door aanhoudende investeringen in vooruitstrevende technologieën en automatisering, kunnen wij steeds met betrouwbare producten flexibel inspelen op de noden van de markt, zowel qua productdiversificatie als qua timing. Een uiterst nauwkeurige kwaliteitscontrole vormt de basis van ons productiesysteem:
- elk component wordt, vooraleer het geassembleerd wordt, aan uitgebreide testen onderworpen;
- alle verwarmingsketels worden, vooraleer ze verpakt worden, één voor één getest op de computergestuurde testbank.
De fabriek is gelegen in een prachtige, natuurlijke omgeving, in Morbegno, een plaats in de Valtellinavallei, tussen de Rätische Alpen en de Bergamasker Alpen, zo'n 100 km van Milaan.
Morbegno (ITALIË)

MISSISAUGA (CANADA)

EXPERTISECENTRUM MISSISSAUGA

Missisauga - Canada

Productiesite: 5000 m²
Legnago

Op het Noord-Amerikaanse continent heeft Riello sinds 1980 een vestiging in Mississauga (Toronto - Canada). Met assemblage-, test- en opslagfaciliteiten in Toronto (Canada) en Boston (Massachusetts) en een uitgebreid netwerk van oost tot west voor distributie, verkoop en productondersteuning, heeft Riello in Noord-Amerika een stevige voet aan de grond.

EXPERTISECENTRUM SHANGHAI

Shanghai - China

Productiesite: 14 880 m²
Legnago

Het nieuwe Riello Heating Equipment (Shanghai) Co. Ltd. in Jinshan werd ingehuldigd op 10 november 2009.
Deze nieuwe Riello-site beslaat een oppervlakte van 15 000 m² van de totale 22 000 m² en stelt 200 mensen te werk.
De vestiging is belangrijk op drie vlakken:
- Productie van branders voor de lokale markt en productie van strategische componenten;
- Commerciële trainingen in een belangrijk opleidingscentrum waar branders voor toepassingen tot 6 t/h kunnen getest worden;
- Kwaliteits- en logistiek centrum verantwoordelijk voor de controle van alle aankopen van de Riello-groep in China.
Een belangrijke vestiging om de activiteiten van Riello op de lokale markt te ondersteunen.
 SHANGHAI (CHINA)

TORUN (POLEN)

EXPERTISECENTRUM TORUN

Torun - Polen

Productiesite: 16000 m²
Legnago

In 2001 is Riello met haar activiteiten van start gegaan in Torùn. De fabriek vervaardigt wandketels en boilers voor de Poolse, Europese en wereldmarkt.
Momenteel zijn er 5 productielijnen in RUG RIELLO Urzadzenia Grzewcze S.A. waar 2000 stuks per dag van de band lopen. Er worden ook commerciële en andere trainingen gegeven. Elk jaar leidt RUG meer dan 1000 mensen op met een goed uitgewerkt opleidingssysteem, professioneel laboratorium en ervaren personeel.