De markante figuur Pilade Riello onderscheidt zich van de vele Italiaanse ondernemers die in de vorige eeuw wezenlijk hebben bijgedragen tot de economische en technologische ontwikkeling van het land. Zijn ongelooflijke intuïtie, zin voor initiatief en sterke vastberadenheid hebben in 1922 geleid tot de oprichting van "OFR Officine Fratelli Riello" in Legnago (Verona - Italië) waar een jaar later de eerste brander voor broodovens werd vervaardigd.
Een geschiedenis van technologische innovaties en een ervaring van 100 jaar hebben Riello groot gemaakt.
Pilade Riello is één van die ondernemers die van groot belang geweest zijn voor de Italiaanse economie in de vorige eeuw.
RIELLO
Vandaag

Vandaag

oggi

2015

Riello heeft de primeur in Europa voor premix-monoblocbranders met uiterst lage NOx-uitstoot. De RX 1800 SP/V heeft een maximumvermogen van 1850 kW en een NOx-uitstoot van slechts 9 ppm.
Riello neemt deel aan EXPO 2015 en is aanwezig in het wetenschaps- en technologiemuseum "LEONARDO DA VINCI" in Milaan met BRIKET, een stookoliebrander uit 1950 die de traditionele fornuizen op hout verving.

2014

Riello breidt haar assortiment ketels voor professionele modulaire toepassingen uit door de nieuwe Helix condenserende motor van 150 kW met maximaal vermogen, op de markt te brengen

2013

Lancering In Hybrid op de Italiaanse markt, het eerste hybride systeem voor residentiële toepassingen.

2012

Start boilerproductie op de Chinese markt


Jaren 2000

De industriële structuur van de Groep is geconsolideerd terwijl nieuwe exportmarkten zich openen. In september werd de Riello Trade Division gecreëerd met het oog op de verkoop van het ganse productaanbod en met het doel Riello te presenteren als een onderneming die oplossingen en diensten aanbiedt tot volle tevredenheid van de klant.


2008

Begin van de ombouw van de fabriek in Piombino Dese (Padua) tot productie-eenheid voor zonnepanelen en zonneboilers waarmee Riello de wereld van de hernieuwbare energie binnentreedt. In 2009 start-up van de productiesite in China.


2005

Een recordjaar met meer dan 500 000 branders gefabriceerd en verkocht in slechts één jaar tijd.


2002

De uitbreidingswerken van het Expertisecentrum zijn beëindigd.


2001

oggiHet onderzoekscentrum voor de verbranding verdriedubbelt nogmaals in oppervlakte.
In 2001 opende het een nieuwe productievestiging voor wandketels en boilers in Torun, Polen, die zich hoofdzakelijk richt op de Europese markt.

Jaren 2000

Jaren '90

Jaren '90

Er wordt een nieuwe divisie opgericht die autonoom moet toezien op de verkoop van het gehele productaanbod. Er worden nieuwe inspanningen gedaan op het vlak van communicatie, zoals jaren geleden, om het Italiaanse publiek kennis te laten maken met een vernieuwd Riello, met aandacht voor de producten en voor de organisatie: een onderneming die oplossingen en diensten aanbiedt tot volle tevredenheid van de klant. In 1993 wordt in recordtijd een nieuwe fabriek gebouwd voor de productie van verwarmingsketels en in 1997 wordt er gestart met de productie van branders in een nieuwe, moderne fabriek in Legnago. De industriële structuur van de Groep is geconsolideerd terwijl nieuwe exportmarkten zich openen.


1998

Focus op de kernactiviteit: het merk Riello Burners wordt gecreëerd.


1997

Het nieuwe Expertisecentrum voor Productontwikkeling en branderproductie wordt ingehuldigd.


1996

Riello opent een vertegenwoordigingskantoor in Peking.


1992

Het onderzoekscentrum voor de verbranding verdubbelt in oppervlakte.
Lancering van de Gulliver Blu Low NOx.


Jaren '80

1985-90

In deze periode wordt er fors uitgebreid naar het buitenland met de oprichting van buitenlandse filialen in de belangrijkste Europese landen: Engeland, Duitsland, Frankrijk, België, Zwitserland. In Italië zijn we getuige van een ingrijpende wijziging in de verkooporganisatie door de fusie van de verkoopnetwerken van Isothermo en Riello (1987). Er wordt een nieuw logo gecreëerd bestaande uit een rode driehoek en 4 zwarte cirkels die de expansie naar nieuwe markten symboliseren. Gedurende vijf jaar wordt ook een Formule 1-wagen gesponsord. In de tussentijd krijgt de Riello-catalogus vorm met een compleet aanbod producten voor verwarming en koeling. Vanaf 1986 brengt het bedrijf, naast de traditionele branders, zo'n 140 productfamilies op de markt.


1983

In Angiari (Verona) opent het nieuwe laboratorium voor de verbranding, voor onderzoek en productie van HR-branders.


1980

Er wordt een nieuwe holding opgericht genaamd "OFR Officine Fratelli Riello SpA" terwijl de naam van het bedrijf wordt gewijzigd in "RBL Riello Burners Legnago SpA". De holding omvat de 10 bedrijven van de groep, in Italië en in het buitenland. Het ganse decennium blijft Riello zijn industriële activiteiten sterk ontwikkelen, met nieuwe investeringen in producten en commerciële organisaties in Italië en daarbuiten. Ondertussen wordt ook een nieuwe fabriek gebouwd in Mississauga in Canada.

Jaren '80

Jaren '70

Jaren '70


1979

Fabricage Mectron: de elektronische brander van de jaren '80.


1976

Er worden voor de eerste keer branders op de Amerikaanse markt verkocht.


1973

Het bedrijf wordt een naamloze vennootschap genaamd "O.F.R. Officine Fratelli Riello".


1971

De verkoop van branders op de Europese en niet-Europese markt blijft groeien.


Jaren '60

1962

In Padua (Italië) wordt Riello Export opgericht dat als doel heeft alle activiteiten van de buitenlandse bedrijven te coördineren en verder te ontwikkelen.


1960

De jaren '60 zijn jaren van grote veranderingen, niet alleen voor het bedrijf, ook voor de hele Italiaanse samenleving. Tv-commercials winnen aan belang en Riello lanceert een erg populair en succesvol tv-figuurtje "Unca Dunca" waardoor de naam Riello bekend wordt bij het grote publiek. Door enkele belangrijke commerciële strategieën wordt een sterk Italiaans distributienetwerk opgezet.


Jaren '60

Jaren '50

Jaren '50

1958

Er wordt een speciale productieafdeling opgezet voor specifiek gereedschap dat onmisbaar is bij de automatisering van de productie van de belangrijkste onderdelen voor de branders.


1955

Naast de branders begint Riello ook andere producten op de markt te brengen, o.a. airconditioners. Eerst worden deze rechtstreeks uit de V.S. geïmporteerd, later worden ze ook in de Riello-fabriek gefabriceerd.


1950

De productiefaciliteiten worden uitgebreid om aan de vraag voor branders voor alle mogelijke verwarmingstoepassingen te kunnen voldoen.Jaren '30 - '40

1945

Na de onderbreking tijdens de Tweede Wereldoorlog, hernemen de activiteiten zich gaandeweg. De productie richt zich weer op stookoliebranders gezien het succes van deze brandstof op de binnenlandse markt voor huishoudelijke en industriële verwarmingstoepassingen.


1938

Gezien de algemene crisis in de verwarmingssector, richt het bedrijf zijn activiteiten op de vervaardiging van specifiek gereedschap voor de binnenlandse markt.


1936

Door de schaarste aan vloeibare brandstoffen, worden nieuwe automatische branders ontworpen en geproduceerd voor gebruik met steenkool.


Jaren '30 - '40

Jaren '20

Jaren '20

1929

Bouw van de eerste fabriek. De jaren daarop stijgt de productie gestaag door de specifieke eisen van de binnenlandse markt.

1925

Door de oliecrisis moeten branders aangepast worden aan een nieuwe brandstof, zware stookolie. Op productievlak is dit een belangrijke omwenteling die een veel ingewikkelder onderzoek en ontwikkeling vergt.

1923

Het belangrijkste doel van Riello werd de aanpassing van stookoliebranders aan de lokale markt, in de Verenigde Staten werden deze al lang gebruikt voor huishoudelijke toepassingen; productie van de eerste stookoliebrander voor broodovens en voor andere specifieke toepassingen..

1920

In een eerste ambachtelijke werkplaats, na de Eerste Wereldoorlog, werd het bedrijf opgericht, waarbij de stichters zelf de arbeiders waren.