De productie van Baileys draait op volle toeren dankzij Riello

Verenigd Koninkrijk - Het productieproces bij Diageo waar de Baileys-likeur wordt gemaakt, draait op volle toeren dankzij twee industriële stookoliebranders van Riello. Sinds hun lancering op de Mostra Convegno in Italië, werden de Modubloc MB8LSE-branders als eerste geïnstalleerd in Noord-Ierland. Het waren ook de eerste branders die gebruikt werden samen met stoomketels. Elke ketel genereert zo'n 10 ton stoom per uur dat wordt gebruikt in het productieproces. De fabriek in Belfast is speciaal ontworpen en gebouwd voor de productie van Baileys. De ketels en branders werden geleverd door C & F Quadrant uit Belfast, zij leverden ook voor het eerst stoomketels.

Lees

Riello verwarmt de Ferrari-fabriek

Italië - In de fabriek in Maranello zijn vier Industriële gasbranders ER 16 SE geplaatst. Deze branders, met een vermogen van 16 MW, werden geïnstalleerd op warmwaterketels van OP Panini. Ze zijn uitgerust met elektronische regeling. De regeling van lucht/gas gebeurt volledig automatisch. De regeling van de verbranding gebeurt door analyse van de rookgassen en de regelcapaciteit van de ventilator kan aangepast worden aan de omstandigheden. De installatie bevat speciale software om de belangrijkste werkingsparameters en de alarmstatussen van de installatie te beheren. Het werk werd met succes uitgevoerd door het technische team van ons hoofdkwartier.

Lees

Branders met elektronische kam voor de productie-eenheid van elektronische componenten voor LG

Polen - In de Poolse vestiging van LG Electronics werden 4 Riello-branders geïnstalleerd. Op de Viessmann-stoomketels Vitomax 200 HS en Vitoplex 300 werden 2 branders RS 400/E BLU (met een vermogen van 4 MW) en 2 branders RS 190/M (met een vermogen van 1,9 MW) geïnstalleerd. Dit type branders werd speciaal ontworpen voor grote commerciële systemen, zoals warmwaterketels en industriële stoomgenerators van 4 tot 8 t/h. De RS 400/E-branders zijn uitgerust met elektronische regeling voor de lucht/brandstof-verhouding en kunnen communiceren met een besturingseenheid op afstand. De toestellen van het gamma R…300-400-500-800 zijn modulaire branders: de modules kunnen gecombineerd worden zodat technische varianten kunnen gecreëerd worden voor specifieke, niet-standaard situaties en toepassingen (bv. in het geval van speciale regionale of nationale richtlijnen, lokale vereisten op het vlak van ontwerp en installatie, speciale eisen qua communicatie/integratie met het systeem). Deze brandervarianten kunnen op verzoek en na technisch-commerciële evaluatie ontwikkeld worden.

Lees

Installatie voor warmwaterproductie in het verzorgingstehuis St.-Jozef (Ascoli Piceno)

De installatie bestaat uit 35 Riello-zonnecollectoren CSL 25 R met een totale oppervlakte van 80 m². Met deze oplossing kan per jaar 13,5 ton CO2-uitstoot vermeden worden.

Het opgewarmde water wordt opgeslagen in 3 Riello-buffervaten van elk 2000 liter, type 7200 HV met dubbele warmtewisselaar. Deze zijn geïntegreerd in een installatie met 2 bestaande Riello-ketels die in de winter het gebouw verwarmen. De installatie is uitgevoerd en opgevolgd door Shooter Andrea uit Ascoli Piceno.

Lees

Verwarming en warmwaterproductie in de Pellini-sporthal (Perugia)

Het systeem bestaat uit een kring voor SWW-productie; 10 zonnecollectoren Riello CSV25 die twee boilers voeden, de zonneboiler Riello 7200 / 2 \ 500HV en de condenserende wandketel Riello Condexa Pro 100M, eventueel geregeld door de SUN 2 PRO.

Voor de verwarming zijn twee condenserende vloerketels Riello Alu Pro 280 in cascade geplaatst.
De installatie is uitgevoerd en opgevolgd door David Scarpellini uit Perugia.

Lees

Verwarmingssystemen voor sierteeltbedrijf - RAVENNA

Installatie bij het bedrijf Baldi voor de verwarming van ongeveer 25 000 m² serres en 5000 m² kantoren en magazijnen.

De installatie heeft een vermogen van 4600 kW en bestaat uit een Riello Tau 1450 en een RTG 1500.

Lees