Ličnost Pilada Riello se nalazi među brojnim talijanskim poduzetnicima koji su tijekom prošlog stoljeća na značajan i izvanredan način doprinijeli ekonomskom i tehnološkom razvitku zemlje. Zahvaljujući njegovoj nevjerojatnoj intuiciji i jasnoj usmjerenosti godine 1922. Pilade Riello je osnovao "OFR Officine Fratelli Riello" (Radionice braća Riello) u Legnagu (Verona - Italija) i godinu dana kasnije je izradio prvi plamenik za krušnu peć.
Riellova snaga je rezultat njegovih inovacijskih sposobnosti i iskustva stečenog tijekom 100-godišnje povijesti.
Lik Pilada Riello se nalazi među brojnim talijanskim poduzetnicima koji su tijekom prošlog stoljeća na značajan i izvanredan način doprinijeli gospodarstvu.


RIELLO
Do današnjih dana

Do današnjih dana

oggi

2015.

Riello je stekao primat u Europi na području monoblok plamenika s predmiješanjem i niskom emisijom NOx, dosežući s modelom RX 1800 SP/V snagu od 1.850 kW uz 9 ppm NOx.
Riello je sudjelovao na EXPO 2015. i ušao je u Muzej znanosti i tehnologije "Leonardo Da Vinci" s briketom, plamenikom kojim je 1950. omogućena transformacija klasičnog štednjaka s drva na ekonomičniji petrolej. which converted the traditional wood stoves economic kerosene.

2014.

Riello je proširio svoju paletu kotlova lansiranjem modularnog kondenzacijskog uređaja snage 150 KW Helix s vrhunskim učincima.

2013.

izlazi na tržište talijanski Hybrid, prvi hibridni sustav za stambenu namjenu.

2012.

započinje proizvodnja kotlova na kineskom tržištu.


Dekada 2000

Industrijska struktura Grupe je konsolidirana novim sudionicima na izvoznom tržištu.
U rujnu je stvorena Riello Trade Division sa zadaćom nadzora prodaje svih proizvoda, a Riello nudi rješenja i usluge koje pružaju kupcima potpuno zadovoljstvo.


2008.

započinje pretvorba pogona u Piombinu Dese (Padova) za proizvodnju solarnih ploča i kotlova, što označava ulazak Riella u svijet obnovljivih energija. Godine 2009. započinje izgradnja pogona u Kini.


2005.

je proizvedeno i prodano, samo u jednoj godini, više od 500.000 plamenika.


2002.

radovi na proširenju Centra izvrsnosti su završeni.


2001.

oggiCentar za istraživanje izgaranja još jednom utrostručuje svoju veličinu.
Riello je 2001. godine u Torunu u Poljskoj osnovao novu tvornicu za proizvodnju zidnih kotlova i plinskih bojlera usmjerenih uglavnom na europsko tržište

Dekada 2000

Dekada '90

Dekada '90

Osnovan je novi sektor za upravljanje prodajom svih proizvoda iz kataloga. Obnovljena promidžba, kakva je bila prije mnogo godina, želi predstaviti javnosti novi način prodaje i organizacije: Riello nudi rješenja i usluge na zadovoljstvo kupaca. Novi pogon za proizvodnju kotlova je izgrađen 1993. u rekordnom vremenu, a 1997. započinje proizvodnja plamenika u novoj modernoj tvornici u Legnagu. Proizvodna struktura Grupe je konsolidirana novim proizvodima za svjetsko tržište.


1998.

usmjeravanje na osnovnu djelatnost (core business): rođen je brand Riello Burners.


1997.

Svečano je otvoren novi Centar izvrsnosti za razvoj proizvoda i proizvodnju plamenika.


1996.

Riello otvara zastupstvo u Beijingu.


1992.

Centar za istraživanje izgaranja udvostručuje svoju veličinu.


Dekada '80

1985-90

To su godine velike ekspanzije na inozemna tržišta, stvaranjem podružnica u većim europskim zemljama: Engleskoj, Njemačkoj, Belgiji, Švicarskoj. U Italiji dolazi do radikalne promjene prodaje pripajanjem prodajne mreže i društva Isothermo Riello (1987.), te izradom novog zaštitnog znaka koji se sastoji od crvenog trokuta s četiri kruga koji simboliziraju ekspanziju društva na nova tržišta, u jačanju promidžbe sponzorira se tijekom 5 godina vozilo Formule 1 Benetton - Riello. U međuvremenu, započinje prodaja svih proizvoda iz kataloga za grijanje i hlađenje. Od 1986., tijekom nekoliko godina, tvrtka je ponudila tržištu osim "povijesnih" plamenika i još oko 140 obitelji proizvoda.


1983.

Centar izvrsnosti za izgaranje otvoren je u Angiariju (Verona) za razvoj i ispitivanje plamenika.


1980.

je osnovano novo holding društvo s nazivom "OFR Officine Fratelli Riello SpA " dok postojeće društvo mijenja ime u "RBL Riello Burners Legnago SpA" Financijsko društvo O.F.R. objedinjuje svih 10 poduzeća koja rade u Italiji i u inozemstvu. Veliki razvitak proizvodnih djelatnosti Riella, s novim investicijama u proizvode i organizaciju prodaje u Italiji i inozemstvu, tijekom dekade će se još proširiti. Izgradit će se novi pogon u mjestu Mississauga, Kanada.

Dekada '80

Dekada '70

Dekada '70


1979.

proizveden je Mectron: elektronski plamenik 80-tih.


1976.

prvi put su prodani plamenici na tržištu SAD.


1973.

Društvo postaje dioničko društvo s nazivom "O.F.R. Officine Fratelli Riello".


1971.

nastavlja se rast prodaje plamenika na europskim i izvan europskim tržištima.


Dekada '60

1962.

osniva se u Padovi (Italija) Riello Export s ciljem koordiniranja i razvijanja inozemnih društava.


1960.

Šezdesetih godina se otvara značajan period razvitka kako Društva tako i cjelokupnog talijanskog gospodarstva. To su godine kad se razvija TV promidžba i Riello lansira vrlo popularnu i uspješnu reklamu na TV "Unca Dunca" kako bi proširio svoj brand. Uz nekoliko značajnih komercijalnih strateških poteza ostvarena je jaka talijanska distribucijske mreža.


Dekada '60

Dekada '50

Dekada '50

1958.

izgrađen je odjel sa specijalnim alatnim strojevima za automatsku proizvodnju glavnih komponenti plamenika.


1955.

tih godina Riello uz proizvodnju plamenika uvodi i druge proizvode kao što su klima uređaji. Na početku se taj proizvod uvozi iz SAD, a zatim se počinje proizvoditi u Riellovim pogonima.


1950.

šire se proizvodni pogoni kako bi zadovoljili potražnju za plamenicima.Dekada '30 - '40

1945.

nakon prekida uzrokovanog drugim svjetskim ratom proizvodnja se postepeno obnavlja i ponovno usmjerava prema plamenicima za lož-ulje, posebno zbog uspjeha koje je to gorivo imalo na domaćem tržištu za stambena i industrijska grijanja.


1938.

zbog krize na području grijanja, društvo se usmjerava na proizvodnju specijalnih alatnih strojeva za domaće tržište.


1936.

zbog velike nestašice tekućih goriva, razvijaju se i proizvode novi specijalni automatski plamenici za ugljen.


Dekada '30 - '40

Dekada '20

Dekada '20

1929.

Izgrađena je prva tvornica, i idućih godina se doživljava stalni razvitak proizvodnje zahvaljujući posebnim zahtjevima domaćeg tržišta.

1925.

kriza s plinskim uljem zahtjeva rješavanje problema prilagodbom plamenika na teško lož-ulje. Što se tiče proizvodnje ova važna inovacija zahtjeva puno složenije istraživanje i razvoj.

1923.

ideja o prilagodbi uljnih plamenika za primjenu u zgradama, koji se već duže koriste u SAD-u, postaje glavni cilj Riella; prvi plamenik na plinsko ulje je proizveden za krušnu peć i za posebne namjene.

1920.

krajem prvog svjetskog rata osnovano je društvo u vlasništvu direktnih proizvođača kao obrtnička radionica.