Bailey proizvodi paru zahvaljujući Riellu


U.K. – Proizvodni proces u postrojenju Diageo koje proizvodi liker Bailey’s se grije parom zahvaljujući plamenicima za kombinirano gorivo koje je isporučio Riello. Plamenici Modubloc MB8LSE su bili prvi ugrađeni u Sjevernoj Irskoj odmah po njihovom predstavljanju na sajmu Mostra Convegno u Italiji, i privi korišteni u parnim kotlovima. Svaki kotao proizvodi oko 10 tona na sat pare za korištenje u proizvodnom procesu.
Postrojenje u Belfastu je projektirano i izgrađeno specijalno za proizvodnju likera Bailey’s. Kotlovi i plamenici su isporučeni putem C & F Quadrant of Belfast, i bili su prvi koji su namijenjeni parnim kotlovima.
Serija Modubloc MB korištena u ovom slučaju, je posebno projektirana za primjenu u velikim poslovnim i gospodarskim sustavima grijanja. Svi plamenici Modubloc s prisilnom ventilacijom imaju modulirano upravljanje s namještanjem protoka zraka i plina odvojenim elektronski upravljanim servomotorima. Time se postiže preciznost upravljanja plamenom i optimizira se učinkovitost.
Integralno upravljanje plamenikom daje dodatne mogućnosti kao što je komunikacija s bmc, plc ili računalnim sustavima. Sastav dimnih plinova, fina regulacije kisika i redoslijed rada mogu se također jednostavno nadzirati. Serija MB se isporučuje u četiri verzije. Serija MB SE za plin, MB LE za plinsko ulje, MB SE BLU za plin s niskom emisijom NOx klase III EN 676, i MB LSE kombinirani plamenik za plin i plinsko ulje. Osim toga, svi modeli imaju kao opciju sklop za promjenu brzine ventilatora zraka za izgaranje. Ovime se smanjuje potrošnja struje i stvaranje buke kad plamenik radi na malim snagama, pa je time omogućeno uvrštavanje plamenika na popis Enhanced Capital Allowance (ECA) Scheme Energy Technology List.
Svi plamenici iz grupe Modubloc koriste uobičajene komponente, posebno projektirane i izrađene za Riello, što znači osiguranje kakvoće tijekom cijelog radnog vijeka plamenika Riello.