Pilade Riello alakja kiemelkedik számos olasz vállalkozó közül, akik a múlt század során jelentős és rendkívüli módon járultak hozzá az ország technológiai és gazdasági fejlődéséhez. Intuícióinak, a kezdeményező szellemnek és a nagy elszántságnak köszönhetően 1922 -ben Pilade Riello felépítette az " OFR Officine Fratelli Riello " Legnagóban (Verona - Olaszország), és egy évvel később gyártotta az első dízelégőt kenyérsütőkhöz.
A Riello erőssége a 100 éves története során megszerzett technológiai újítások, készségek és tapasztalatok eredménye.

RIELLO
Napjainkig

Napjainkig

oggi

2015

A Riello Európában a nagyon alacsony NOx-kibocsátású előkeveréses monoblokk égők első számú gyártójává válik, RX 1800 SP/V modelljével pedig 1850 kW-os csúcsteljesítményt és 9 ppm NOx-tartalmat ér el.
A Riello részt vesz a 2015-ös világkiállításon, a „Leonardo Da Vinci” Nemzeti Tudományos és Technológiai Múzeum pedig felveszi tárlatába az 1950-ben kifejlesztett BRIKET égőt, amellyel a hagyományos fatüzelésű konyhai tűzhelyeket petróleumos üzemre lehetett átalakítani.

2014

A Riello ipari, moduláris kazánokkal bővíti a termékválasztékát, és 150 kW-os csúcsteljesítményű kondenzációs berendezéssel jelenik meg a piacon.

2013

A Riello bemutatja az első lakossági hibrid rendszert, az Italian Hybridet.

2012

A Riello megkezdi a kazánok gyártását a kínai piacon.


2000-es évek

A Riello csoport ipari szervezeti felépítése egységessé válik, és termékeivel új exportpiacokon jelenik meg.
A Riello szeptemberben létrehozza a teljes termékválaszték értékesítésének, illetve az ügyfeleknek nyújtott megoldások és szolgáltatások minőségének felügyeletére szolgáló kereskedelmi részlegét.


2008

Megkezdődik a Piombino Dese-i (Padova) gyár átalakítása napkollektoros panelek és kazánok gyártására – ez a Riello első lépése a megújuló energiák világában. 2009-ben a kínai gyártóüzem megkezdi a termelést.


2005

A Riello több mint 500 000 égőt gyárt és értékesít egy éven belül.


2002

A Riello befejezi kiválósági központjának bővítését.


2001

oggiA Riello ezúttal megháromszorozza égéskutató központjának méretét.
2001-ben a lengyelországi Torunban új, fali kazánokat és vízmelegítőket gyártó telephelyet nyitott, elsősorban az európai piacra.

2000-es évek

90-es évek

90-es évek

A Riello új részleget állít fel a katalógusban szereplő összes termék önálló értékesítésének felügyeletére. A Riello – a korábbi évekhez hasonlóan – újabb kampány révén ismerteti meg termékeit a hazai piacon, hangsúlyozva az ügyfelek igényeit magas szinten kielégítő megoldások és szolgáltatások nyújtása melletti elkötelezettségét.
1993-ban új kazángyártó üzem készül el rekord idő alatt, 1997-ben pedig megkezdődik az égők gyártása a legnagói új, modern gyárban.
A Riello csoport ipari szervezeti felépítése egységessé válik, és termékeivel új exportpiacokon jelenik meg.


1998

A Riello legfontosabb üzleti céljára fókuszál: megszületik a Riello Burners márka.


1997

A Riello felavatja új termékfejlesztési és égőgyártási kiválósági központját.


1996

A Riello képviseleti irodát nyit Pekingben.


1992

Az égéskutató központ alapterülete megduplázódik. Megjelenik a Gulliver Blu alacsony NOx-kibocsátású égő.


80-as évek

1985-90

ezekben az években a Riello nagy lépésekben hódítja meg a nemzetközi piacot, és külföldi kirendeltségeket hoz létre néhány nagyobb európai országban: Angliában, Németországban, Franciaországban, Belgiumban és Svájcban. Olaszországban az eladások gyökeres változáson mennek keresztül az értékesítési hálózatok és az Isothermo Riello egyesülésével (1987-ben). Ekkor jelenik meg a cég – új piacokon való terjeszkedését jelképező, vörös háromszögből és négy koncentrikus körből álló – új márkajelzése is, emellett a Benetton csapattal a széles körű megismertetés érdekében kötött ötéves szerződés alapján a szponzorált Forma–1-es autókon is látható lesz a Riello neve. Időközben a Riello a teljes fűtési és hűtési termékválasztékával megjelenik a fogyasztói piacon. Az 1986-tól kezdődő néhány éven belül a cég – a történelmi jelentőségű égők mellett – már mintegy 140 termékcsaláddal rendelkezik.


1983

Angiariban (Verona) megnyitották az égetők fejlesztésére és tesztelésére szolgáló égetők kiválósági központot.


1980

Megalakul a csoport „OFR Officine Fratelli Riello SpA” elnevezésű új konszernje, közben pedig megváltozik a cég neve is: „RBL Riello Burners Legnago SpA” lesz. Az OFR fogja össze pénzügyileg a csoport mind a 10, Olaszországban és külföldön működő cégét. A Riello ipari tevékenységének erőteljes fejlődése, valamint a termékekbe és az értékesítési szervezetbe történő új, olaszországi és külföldi befektetések együtt az évtizeden túlmutató bővülést eredményeznek. Eközben a Riello új gyárat épít Mississaugában (Kanada).

Decade '80

70-es évek

70-es évek


1979

Megkezdődik a Mectron, a 80-as évek elektronikus égőjének gyártása.


1976

A Riello először értékesít égőket az Egyesült Államok piacán.


1973

A cég „O.F.R. Officine Fratelli Riello” néven részvénytársasággá alakul.


1971

Az európai és az Európán kívüli piacokon is folyamatosan növekszik az égők értékesítése.


60-as évek

1962

Padovában (Olaszország) megalakul a Riello Export azzal a céllal, hogy koordinálja és továbbfejlessze a külföldi kirendeltségek valamennyi tevékenységét.


1960

A 60-as évek mind a cég életében, mind általában Olaszország társadalmában a fejlődés fontos időszaka volt. Ekkor indultak robbanásszerű fejlődésnek a tévéreklámok; a Riello pedig – a márkakép kialakítása érdekében – nagyon népszerű és sikeres hírverést indít a tévében „Unca Dunca” címmel.
Bizonyos fontos kereskedelmi stratégiák segítségével erőteljes olasz forgalmazói hálózat kezd kiépülni.


60-as évek

50-es évek

50-es évek

1958

Létrehozzák a különleges szerszámgépek részleget az égők fő összetevőinek automatizált gyártására.


1955

A Riello az égőgyártással együtt más termékeket (például légkondicionáló berendezéseket) is bemutat. Ez az új termékcsoport először az Egyesült Államokból érkezik import formájában, majd ezt követően a Riello gyárában is megkezdődik az előállítása.


1950

A gyártóüzemek a fűtőberendezések égői iránti igények növekedésével együtt bővülnek.30-as és 40-es évek

1945

A gyártás fokozatosan kezdődik újra a II. világháború okozta szünetet követően, ismét a nehézolajat használó égőkre helyezve a hangsúlyt, amelyek különösen sikeresek voltak a lakossági és ipari fűtőberendezések belföldi piacán.


1938

A fűtési ágazatban bekövetkező válság miatt a cég a kapacitásokat a belföldi piac igényeit kielégítő különleges szerszámgépekre állítja át.


1936

A Riello a folyékony tüzelőanyagok egyre nagyobb ellátási nehézségei miatt speciálisan új, szénnel üzemeltethető, automatikus égőket fejleszt ki és gyárt.


30-as és 40-es évek

20-as évek

20-as évek

1929

Elkészül a Riello első gyára. Az ezt követő években a termelés – a belföldi piacon jelentkező különleges igényeket követve – folyamatosan nő.

1925

A gázolajválság szükségessé teszi az égők nehézolajüzemre való átalakítását. A gyártás szempontjából ez fontos – a korábbiaknál összetettebb kutatást és fejlesztést igénylő – újítást jelent.

1923

A Riello fő céljává az Egyesült Államok lakossági szektorában már hosszú ideje használt olajégők átvétele válik; az első könnyűolajos égő pékségek kemencéinek fűtésére és más különleges alkalmazások kiszolgálására készül.

1920

A céget az I. világháború befejezését követően egy kézműves műhelyben dolgozókból verbuválódó tulajdonoscsoport alapítja meg.