A Bailey’s termelése – a Riellónak köszönhetően – teljes kapacitással működik

Egyesült Királyság – A Bailey’s likőröket készítő diageói gyár a Riello által szállított két duplaégős berendezésnek köszönhetően teljes kapacitással működhet. A Modubloc MB8LSE típusú égők az olaszországi Mostra Convegno kiállításon történő bemutatásuk óta az Észak-Írországban elsőként telepített és gőzkazánokhoz is elsőként használt Riello-termékek. A kazánok óránként mintegy 10 t, a gyártási folyamatban felhasznált gőzt termelnek. A belfasti gyárat kifejezetten a Bailey’s előállítására tervezték és építették. A kazánokat és az égőket a belfasti C & F Quadrant cég szállította; a gőzkazánok biztosítása nekik is újdonságot jelentett.

Olvasás

A Riello melegíti a Ferrari-gyárat

Olaszország – Az ER 16 SE típusú ipari gázégőkből négy egységet telepítettek a maranellói létesítményekben. Ezek a 16 MW teljesítményű égők négy OMP Panini használatimelegvíz-készítő kazánra lettek felszerelve. Az égők elektronikus szabályozással működnek, ahol a levegő–gáz-keverék beállítása teljesen automatikus. Az égés szabályozása a füstgázok elemzése alapján történik, a ventilátor befúvási teljesítménye pedig az igényeknek megfelelően változtatható. A fő üzemeltetési paraméterek felügyeletére és a riasztások kezelésére külön erre a célra fejlesztett szoftver szolgál. A megbízást központi részlegünk alkalmazási mérnökcsapata sikeresen teljesítette.

Olvasás

Elektronikusan vezérelt égők az LG elektronikus alkatrészeket gyártó üzemében

Lengyelország – 4 db Riello-égő lett telepítve az LG Electronics csoport lengyelországi létesítményében. Az égők – 2 db RS 400/E BLU égő 4 MW-os, illetve 2 db RS 190/M égő 1,9 MW-os teljesítménnyel – Viessmann Vitomax 200 HS és Vitoplex 300 típusú gőzkazánokra lettek felszerelve. Ezek az égők kifejezetten nagyméretű ipari rendszerekben (például 4–8 t/h közötti teljesítményű használatimelegvíz-kazánokhoz és ipari gőzgenerátorokhoz) való használatra készültek. Az RS400/E típusú égők a levegő–tüzelőanyag-keveréket elektronikusan szabályozzák, ami a távoli rendszerekkel való összekapcsolást is lehetővé teszi. Az R…300-400-500-800 típusú égők családja a modularitás elvének figyelembevételével készül: a modulok kombinálhatók, így az égők szabványostól (azaz az üzemek tervezésére és telepítésére vonatkozó regionális vagy nemzeti különleges irányelvektől és helyi előírásoktól, illetve az üzemi rendszerbe való integrálásra vagy azzal való összekapcsolásra vonatkozó speciális követelményektől) eltérő, különleges alkalmazásokban való használatához is kialakíthatók különféle változatok. Ezek az égőváltozatok igény szerint, a műszaki és ipari fejlődésnek megfelelően fejleszthetők.

Olvasás

Használatimelegvíz-készítő üzem a Szent József idősek otthonában (Ascoli Piceno)

A rendszer 35 db CSL 25 R Riello napkollektorból áll, amelynek összfelülete 80 m2. Ezzel a megoldással évente 13,5 t szén-dioxid légkörbe jutása kerülhető el.

A felmelegített vizet 3 db 7200 HV típusú, dupla fűtőkígyós, egyenként 2000 l térfogatú tartály tárolja, amelyek télen a Riello által korábban telepített kétkazános épületfűtő rendszerhez kapcsolódnak. A megbízást lebonyolító ügynökség: Shooter Andrea (Ascoli Piceno).

Olvasás

Fűtés és használati meleg víz készítése a Pellini Sportcsarnokban (Perugia)

A kialakított rendszer a használati meleg víz készítésére szolgáló körből, 10 db CSV 25 típusú, 2 tartályt kiszolgáló Riello napkollektorból, egy Riello 7200/2 HV típusú, 500 literes tartályból, valamint egy a rendszerbe integrált Riello Condexa Pro 100M kondenzációs fali kazánból áll. A rendszer igény szerint SUN 2 PRO elektronikus vezérlőegységgel is kiegészíthető.

A fűtési rendszer két, kaszkádba kapcsolt kondenzációs Riello Alu Pro 280 modulból áll.
A megbízást lebonyolító ügynökség: David Scarpellini (Perugia)

Olvasás

Virágkertészeti cég fűtési rendszere (Ravenna)

A rendszer a Baldi cég telephelyén létesült mintegy 25 000 m2-nyi melegház, valamint 5000 m2-nyi iroda és raktár fűtéséhez. A 4600 kW teljesítményű kazán egy Riello Tau 1450 típusú kazánt, valamint egy Riello RTG 1500 típusú kazánt tartalmaz.

A megbízást lebonyolító ügynökség: Carmellini Silvano (Faenza)

Olvasás