A Bailey’s termelése – a Riellónak köszönhetően – teljes kapacitással működik


Egyesült Királyság – A Bailey’s likőröket készítő diageói gyár a Riello által szállított két duplaégős berendezésnek köszönhetően teljes kapacitással működhet. A Modubloc MB8LSE típusú égők az olaszországi Mostra Convegno kiállításon történő bemutatásuk óta az Észak-Írországban elsőként telepített és gőzkazánokhoz is elsőként használt Riello-termékek. A kazánok óránként mintegy 10 t, a gyártási folyamatban felhasznált gőzt termelnek. A belfasti gyárat kifejezetten a Bailey’s előállítására tervezték és építették. A kazánokat és az égőket a belfasti C & F Quadrant cég szállította; a gőzkazánok biztosítása nekik is újdonságot jelentett.

Az ebben a rendszerben használt Modubloc MB berendezések kifejezetten nagyméretű kereskedelmi és ipari fűtőrendszerekben való alkalmazásra készültek. A légbefúvásos Modubloc égők teljeskörűen szabályozottak: a táplevegő és a tüzelőanyag mennyisége külön szervomotorokkal állítható be. Ennek eredményeként az égők égéshatásfoka pontosan szabályozható, és a hatékonyság átfogóan optimalizálható. A beépített égőkezelő rendszer további funkciókat (például létesítményfelügyeleti rendszerekkel, programozható vezérlőkkel és számítógépes hálózatokkal való kommunikációt) tesz lehetővé. A füstgázelemzési és oxigénszabályozási funkciók, valamint több kazán közös üzemelése (kaszkádkapcsolása) szintén egyszerűen felügyelhető. Az MB sorozatú berendezések négyféle kialakításban kaphatók: MB SE (gázüzem), MB LE (olajüzem), MB SE BLU (gázüzem az EN 676, szabvány III. osztálya szerinti alacsony szintű NOx-kibocsátással) és MB LSE (vegyes üzem). Ezenkívül minden modell változtatható fordulatszámú ventilátoros légbefúvási lehetőséggel rendelkezik. Ez – az égő csökkentett teljesítményű üzeme esetén – hozzájárul a villamosenergia-fogyasztás és a zajkibocsátás csökkenéséhez; emiatt az égő felkerült az ECA (Enhanced Capital Allowance) előírásait teljesítő energiatakarékos berendezések listájára.
Valamennyi Modubloc égő a Riello által tervezett és kifejezetten a Riello számára gyártott közös összetevőket használja, ezért rendelkezik a Riello-égőválasztékra vonatkozó teljes körű minőségbiztosítással.