Ustanovitelj Pilade Riello izstopa med številnimi italijanskimi podjetniki, ki so v zadnjem stoletju tako pomembno in izjemno prispevali k ekonomskemu in tehnološkemu napredku države. Z neverjetno intuicijo, zagonom in odločnostjo je leta 1922 gospod Pilade Riello ustanovil "OFR Officine Fratelli Riello" v kraju Legnago (Verona - Italija) in že leto za tem izdelal prvi gorilnik za pekarsko peč.
Moč podjetja Riello je rezultat zmožnosti tehnoloških inovacij in izkušenj, ki jih je družba pridobila v 100 letih svoje zgodovine.
Gospod Pilade Riello izstopa med številnimi italijanskimi podjetniki, ki so v zadnjem stoletju prispevali k ekonomskemu napredku.

RIELLO
Do danes

Do danes

oggi

2015

Riello z modelom RX 1800 SP/V doseže primat v Evropi z monoblok gorilniki z vnaprejšnjim mešanjem z zelo nizkimi emisijami NOx, ki dosegajo največjo moč 1850 kW pri 9 ppm NOx.
Riello se na EXPO 2015 pridruži Muzeju znanosti in tehnologije "Leonardo Da Vinci" z Briketom, gorilnikom na kerozin iz leta 1950, ki je takrat zamenjal tradicionalne peči na drva.

2014

Riello razširi svojo ponudbo profesionalnih grelnikov za modularne sestave z novim kondenzacijskim generatorjem Helix 150KW z vrhunskimi zmogljivostmi.

2013

Predstavitev italijanskega hibrida Hybrid, prvega hibridnega sistema za stanovanjske objekte.

2012

Začetek proizvodnje grelnikov na kitajskem tržišču.


Desetletje 2000

Industrijska struktura Skupine je konsolidirana, vstopi na nova izvozna tržišča.
Septembra je ustanovljen Riello Trade Division, ki nadzira prodajo vseh proizvodov. Riello, ki ponuja rešitve in storitve za popolno zadovoljstvo kupcev.


2008

Začne se pretvorba obratov v kraju Piombino Dese (Padova) za proizvodnjo sončnih panelov in bojlerjev, ki označujejo vstop družbe Riello v svet obnovljive energije.


2009

Začetek proizvodnje na Kitajskem.


2005

Več kot 500000 izdelanih in prodanih gorilnikov v enem letu.


2002

Delo na širitvi Centrov odličnosti je izpolnjeno.


2001

oggiCenter za raziskave zgorevanja se še enkrat potroji.
Leta 2001 je v Torunu na Poljskem odprla nov proizvodni obrat za stenske kotle in grelnike vode, namenjen predvsem evropskemu trgu.

Desetletje 2000

Desetletje '90

Desetletje '90

Rojen je nov oddelek za nadziranje avtonomije pri prodaji vseh proizvodov v katalogu. Obnovljena so prizadevanja na področju komunikacije, kakršna so bila pred mnogimi leti, da bi javnost vedela za novi proizvod italijanskega Riello v prodaji in organizaciji: Riello, ki nudi rešitve in storitve za popolno zadovoljstvo kupcev.
Nov proizvodni obrat za grelnike je bil leta 1993 zgrajen v rekordnem času, leta 1997 se začne proizvodnja gorilnikov v novi moderni tovarni v Legnagu. Industrijska struktura Skupine je konsolidirana z vstopi na nova izvozna tržišča.


1998

Osredotočenje na osnovno dejavnost: Rodi se blagovna znamka Riello Burners.


1997

Otvoritev novega Centra odličnosti za razvoj proizvodnje in proizvodnjo gorilnikov.


1996

Riello odpre predstavništvo v Pekingu


1992

Center za raziskave zgorevanja se podvoji. Predstavljen je gorilnik Gulliver Blue Low Nox.


Desetletje '80

1985-90

To so bila leta velikih širitev na tuja tržišča z ustanavljanjem izpostav na tujem v vseh večjih evropskih državah: Velika Britanija, Nemčija, Francija, Belgija, Švica. V Italiji se je prodaja radikalno spremenila z združitvijo prodajne mreže in Isothermo Riello (1987), ter novim logotipom z rdečim trikotnikom in štirimi krogi, ki so simbolizirali širitev podjetja na nova tržišča, povečana komunikacija se kaže v petletnem sponzoriranju Formule 1 Benetton - Riello. Tedaj se začno prodajati vsi proizvodi v katalogu Riello, proizvodi za ogrevanje in hlajenje. Od leta 1986, v le nekaj letih podjetje tržišču poleg tradicionalnih gorilnikov ponuja okrog 140 družin proizvodov.


1983

V Angiariju (Verona) je bil odprt Center odličnosti za zgorevanje, ki razvija in preizkuša gorilnike.


1980

Ustanovljeno je novo krovno podjetje skupine z imenom "OFR Officine Fratelli Riello SpA", podjetje zamenja ime "RBL Riello Burners Legnago SpA". Finančna skupina zajema O.F.R. zajema vseh 10 podjetij v skupini, ki delujejo v Italiji in na tujem. Močan razvoj industrijskih aktivnosti Riello z novimi vlaganji v proizvode in organizacijo prodaje v Italiji in na tujem se nadaljujejo vse desetletje. V tem času se gradi novi proizvodni obrat v kraju Mississauga v Kanadi.

Desetletje '80

Desetletje '70

Desetletje '70


1979

Izdelan je Mectron: elektronski gorilnik osemdesetih let.


1976

Prve prodaje gorilnikov na tržišču ZDA.


1971

Nadaljuje se porast prodaje gorilnikov v Evropi in zunaj nje.


1973

Podjetje postane delniška družba z imenom "O.F.R. Officine Fratelli Riello".


Desetletje '60

1962

V Padovi (Italija) je ustanovljeno podjetje Riello Export z namenom koordinirati in razvijati dejavnosti podjetij v tujini.


1960

Šestdeseta so bila zelo pomembna za podjetje in italijansko družbo. To so leta, ko so se uveljavili TV oglasi, Riello z zelo popularnim in uspešnim TV oglasom “Unca Dunca” utrdi razpoznavnost svoje blagovne znamke.
Z nekaj pomembnimi komercialnimi strategijami je vzpostavljena močna distribucijska mreža v Italiji.


Desetletje '60

Desetletje '50

Desetletje '50

1958

Ustanovljena je orodjarski oddelek, specializiran za avtomatizacijo proizvodnje glavnih sestavnih delov za gorilnike.


1955

Ob proizvodnji gorilnikov vpelje Riello druge proizvode, kot so klimatske naprave. Najprej so jih uvažali iz ZDA, kasneje pa so jih začeli proizvajati v Riellovi tovarni.


1950

Proizvodni obrati se povečajo, da zadostijo potrebam po gorilnikih za ogrevanje.Desetletje '30 - '40

1945

Proizvodnja po prekinitvi zaradi druge svetovne vojne ponovno oživi, usmerjena je v gorilnike na težka oljna goriva, zaradi uspeha teh goriv na področju ogrevanja bivalnih in industrijskih objektov.


1938

Zaradi krize na področju ogrevanja se podjetje usmeri na proizvodnjo strojev za specialna orodja za domači trg.


1936

Zaradi omejitev pri dobavi tekočih goriv razvijejo in tržijo avtomatizirane gorilnike za premog.


Desetletje '30 - '40

Desetletje '20

Desetletje '20

1929

Zgrajena je prva tovarna, sledila bodo leta stabilnega razvoja proizvodnje, ki ga poganjajo specifične zahteve domačega tržišča.

1925

Kriza plinskega olja zahteva prilagoditev gorilnikov na težka oljna goriva. Za proizvodnjo je to pomembna inovacija, ki vpreže zahtevnejše raziskave in razvoj.

1923

Ideja o uporabi oljnih gorilnikov v gospodinjstvih, ki se že dolgo uporabljajo v ZDA, postane glavni cilj Riella; izdelan je prvi gorilnik na lahko kurilno olje za uporabo na pekarskih pečeh in za posebne namene.

1920

Podjetje je ustanovijo ustanovitelji po prvi svetovni vojni kot delavci v obrtniški delavnici.