Baileys proizvodnja pare se zahvaljuje Riellu

Združeno kraljestvo – Proizvodni proces pri obratu Diageo’s, ki proizvaja likerje Bailey’s, uspešno proizvaja paro zahvaljujoč dvema gorilnikoma Riello na dva tipa goriva. Gorilnika Modubloc MB8LSE sta bila prva vgrajena na Severnem Irskem potem, ko je bil gorilnik predstavljen na Mostra Convegno v Italiji, in tudi kot prva uporabljena na parnih kotlih. Vsak kotel proizvaja okrog 10 ton pare na uro za uporabo v proizvodnem postopku. Postrojenje v Belfastu je namensko projektirano in zgrajeno za proizvodne potrebe Bailey’s. Kotle in gorilnike je dobavilo podjetje C & F Quadrant iz Belfasta, kar je bila tudi za njih prva dobava parnih kotlov.

Preberi več

Riello ogreva prostore Ferrari

Italija – V prostore v Maranellu so bili vgrajeni štirje industrijski plinski gorilniki ER 16 SE. Gorilniki z močjo 16 MW so vgrajeni na štiri bojlerje za vročo vodo OMP Panini. Opremljeni so s popolnoma avtomatično regulacijo razmerja zrak/plin in elektronskim krmiljenjem. Regulacija zgorevanja se uravnava po analizi dima, hitrost ventilatorja je lahko spremenljiva. Nameščena je bila namenska programska oprema za nadzor glavnih parametrov delovanja in morebitnih napak v sistemu. Posel je uspešno opravili naš tim aplikativnih inženirjev.

Preberi več

Gorilniki z elektronsko regulacijo za obrat za proizvodnjo elektronskih sestavnih delov LG

Poljska – Štirje Riello gorilniki so bili vgrajeni v poljski izpostavi skupine LG Electronics group. Na Viessmann parne kotle Vitomax 200 HS in Vitoplex 300 so bili prigrajeni: 2 grilnika RS 400/E BLU s koristno močjo 4 MW in 2 gorilnika RS 190/M s koristno močjo 1.9 MW. Te vrste gorilniki so bili posebej projektirani za uporabo v velikih proizvodnih sistemih, kot so bojlerji za vročo vodo in industrijski generatorji pare s kapaciteto 4 do 8 t/uro.

Preberi več

Sistem za proizvodnjo vroče vode v sanatoriju Sv. Jožefa (Ascoli Piceno)

Sistem se sestoji iz 35 kolektorjev sončne toplote CSL 25 R Riello, ki skupaj pokrivajo površino 80 m2. S tako rešitvijo smo emisije ogljikovega dioksida v atmosfero zmanjšali za 13.5 tone. Segreta voda je shranjena v treh solarnih zalogovnikih Riello 7200 HV z dvojno spiralo, vsak s prostornino 2000 litrov, ki jih pozimi dodatno poslužujeta dva obstoječa grelnika Riello, namenjena ogrevanju stavbe.

Preberi več

Heating and production of hot water at the Sport Hall Pellini (Perugia)

Sistem sestavlja 10 kolektorjev sončne toplote CSV25 za segrevanje sanitarne vode, ki oskrbujejo dva bojlerja Riello solar 7200 / 2 / 500HV in stenski kondenzacijski grelnik Riello Condexa Pro 100M kot dodatni vir, ki ga po potrebi vključuje ECU 2PRO SUN. Za ogrevanje sta namenjena dva kondenzacijska modula Riello Alu Pro 280, povezana v kaskado.
Opremo je vgradilo podjetje David Scarpellini iz Perugie

Preberi več

Ogrevalni sitem za cvetličarsko podjetje - RAVENNA

Sistem je izdelalo podjetje Baldi za ogrevanje okrog 25.000 m2 rastlinjakov in 5.000 m2 pisarniških in skladiščnih prostorov. Napeljava ima moč 4600 kW s kotloma Riello Tau 1450 in Riello RTG 1500.

Preberi več