Baileys proizvodnja pare se zahvaljuje Riellu


Združeno kraljestvo – Proizvodni proces pri obratu Diageo’s, ki proizvaja likerje Bailey’s, uspešno proizvaja paro zahvaljujoč dvema gorilnikoma Riello na dva tipa goriva. Gorilnika Modubloc MB8LSE sta bila prva vgrajena na Severnem Irskem potem, ko je bil gorilnik predstavljen na Mostra Convegno v Italiji, in tudi kot prva uporabljena na parnih kotlih. Vsak kotel proizvaja okrog 10 ton pare na uro za uporabo v proizvodnem postopku. Postrojenje v Belfastu je namensko projektirano in zgrajeno za proizvodne potrebe Bailey’s. Kotle in gorilnike je dobavilo podjetje C & F Quadrant iz Belfasta, kar je bila tudi za njih prva dobava parnih kotlov.
Serija Modubloc MB, uporabljena za to aplikacijo, je specifično projektirana za uporabo v velikih poslovnih in industrijskih sistemih za ogrevanje. Vsi tlačni Modubloc gorilniki imajo popolno regulacijo modulacije z nastavitvijo pretoka zraka in goriva z ločenima elektronskima servomotorjema. To pa zagotavlja natančno kontrolo zgorevanja in optimalno celotno zmogljivost.
Integralna regulacija za upravljanje delovanja gorilnika ponuja dodatne možnosti, kot so ko0munikacija s sistemom pametne stavbe BMS, plc ali računalniškim mrežnim sistemom. Preprosto je tudi nadzorovati analizo proizvodov zgorevanja, regulacijo kisika in upravljati delovanje kotla. Serija MB je na voljo v štirih verzijah. Plinski MB SE, oljni MB LE, plinski MB SE BLU z nizkimi emisijami NOx v razredu III EN 676, in MB LSE dna dve vrsti goriva. Dodatno imajo vsi modeli opcijsko regulacijo hitrosti ventilatorja za zgorevalni zrak, kar zmanjšuje porabo elektrike in zvočne emisije, kadar gorilnik deluje z zmanjšano močjo, in gorilnik uvršča na seznam naprav Enhanced Capital Allowance (ECA) Scheme Energy Technology List.
V vse Modubloc gorilnike so vgrajeni sestavni deli, ki so posebej projektirani in izdelani za Riello, kar predstavlja popoln nadzor kakovosti v vsej družini gorilnikov Riello Burner.